Mijn laatste blog…

Waar in een leven van ruim 10 jaar borstkanker en uitgezaaide borstkanker blijkt dat het over is en de de koek op is, moeten we nu echt nadenken over hoe we deze laatste weken door moeten. Hoe maken we deze laatste tijd nog zinnig vol, met elkaar? Hoe lang heb ik nog, samen met de kinderen, met onze hond (niet lang meer), met mijn broer…… met de rest van mijn leven?????

Met mijn Ruud, die de laatste tijd zoveel voor me doet, kookt, boodschappen doet, wast, strijkt; zonder hem was ik nergens. We zijn nog meer op elkaar ingespeeld. Al die keren dat hij meeging naar het ziekenhuis, mee naar de oncoloog. Het enige voordeel is dat ik straks dan geen pijn meer heb. Door mijn ziek zijn, vergeet ik alles wat los en vast zit.

De hond loopt op 3 poten en loopt wiebelig, hij eet beter dan in het begin maar dat is ook wel alles, ook hij loopt letterlijk op zijn laatste pootjes.

Ik kan niets onthouden, ik vind niets lekker, ook ik loop op mijn laatste pootjes.

Het gaat heel slecht met me en ook heel snel, daardoor gaat mijn ademhaling niet goed en ik krijg geen chemo meer, mijn been is heel dik en ze kunnen hooguit de pijn tijdelijk verminderen.

Maandag eind van de middag naar Rotterdam om persoonlijk afscheid nemen van de oncoloog, dr. Agnes Jager. Na eerst bijna 4 jaar in Bergen op Zoom, ruim 6 jaar in Rotterdam is het dan toch voorbij. De verwachting is dat het niet lang meer zal duren!

‘ s Nachts kom ik een aantal keer mijn bed uit; heb een zwaar gevoel als bij een dichtgedrukte neus. Het bed staat al klaar in de huiskamer, zodat ik daar kan liggen. Er nu komt nu veel bezoek, maar Ruud houdt het allemaal scherp in de gaten. De kinderen en Ruud zijn er verdrietig onder. Ik krijg zelfs bezoek uit Spanje en daar ben ik heel blij mee.

Allemaal bedankt voor jullie medeleven, jullie begrip en jullie lieve reacties!!!

27 Comments

 1. Als je eens wist hoeveel respect ik heb voor jouw moed en doorzettingsvermogen! Ik hoop dat je nog fijne intieme dagen met Ruud, de kinderen en kleinkinderen hebt en dat je met zo min mogelijk pijn de laatste tijd nog mag doormaken. Heel, heel veel sterkte de komende tijd!

  Geliked door 1 persoon

 2. Lieve Ruud en Marijke . We kennen elkaar alleen via Facebook maar ik heb jullie samen altijd heel erg bewonderd. En ook nu …. hoe je deze blog schrijft. Ik wens jullie samen heel veel sterkte de komende tijd. Veel meer woorden heb ik niet. Je wordt er stil van. Tot ooit.
  Veel liefs Marinka

  Geliked door 1 persoon

 3. Lieve Marijke en Ruud,

  weer zit ik met tranen in mijn ogen, en ik heb jullie nooit ontmoet.
  Met veel bewondering heb ik jullie blogs gelezen.
  Diep respect voor de manier waarop jullie beiden met jouw ziekte, Marijke, zijn omgegaan.

  Er zijn geen woorden om het leed en de pijn voor jullie te verzachten.

  Ik wens jullie ontzettend veel sterkte!

  Lieve groetjes,
  Reny

  Geliked door 1 persoon

 4. Lieve Marijke, verdrietig om je laatste blog te lezen. Namens mijzelf en alle vrijwilligsters van Yellow Roses Foundation wensen wij jou, Ruud en al je dierbare nog mooi dagen samen toe. De foto van jou samen met Ruud die aan het eind van de Beauty verwendag is gemaakt, waar je zo’n mooie en ontspannen glimlach op hebt en Ruud zi liefdevol naar je kijkt, die foto krijgt een speciaal plekje in mijn hart. ❤️❤️❤️ Lieve groet Sandra Wijkhuisen

  Geliked door 1 persoon

 5. Lieve Marijke, verdrietig om je laatste blog te lezen. Namens mijzelf en alle vrijwilligsters van Yellow Roses Foundation wensen wij jou, Ruud en al je dierbare nog mooi dagen samen toe. De foto van jou samen met Ruud die aan het eind van de Beauty verwendag is gemaakt, waar je zo’n mooie en ontspannen glimlach op hebt en Ruud zi liefdevol naar je kijkt, die foto krijgt een speciaal plekje in mijn hart. ❤️❤️❤️ Lieve groet Sandra Wijkhuisen

  Geliked door 1 persoon

 6. Lieve Marijke. Ik heb veel van je geleerd al weet jij dat zelf niet. hoe om te gaan met kanker is moeilijke en jij hebt mij daar zeker wat lesjes in geleerd. De Openheid waar mee jullie het gehele proces hebben beschreven is geweldig. Ik ben jullie beide er erg dankbaar voor. Wat er ook gebeurd . Ik zal je nooit vergeten. Ik hoop voor jou dat de komende tijd nog veel geniet momenten Kunt creeren met je Familie.

  Lieve grote Antonia

  Geliked door 1 persoon

 7. Lieve Marijke, dankjewel, voor alles wat je toevoegde aan deze wereld. Dank voor je verhalen. Dank voor je ervaringen. Dank voor je inzet.

  Ik weet niet of ik namens de borstkankerlotgenootjes kan spreken, hoor, maar toch doe ik dat en dank ik je voor alles.

  Fijn dat ik je mocht kennen. Ik wens je toe dat je met minimale pijn de komende tijd ingaat en dat je dierbaren goed afscheid van je kunnen nemen. Als je boven bent en mijn kankervriendinnen en mijn vader ziet, wil je ze dan zeggen hoeveel ik van ze houd en dat ik hier op aarde er nog een tijdje een zootje van maak.

  Lieve Marijke, lieve Ruud, liever kinderen, heel veel sterkte de komende tijd en erna…….

  Geliked door 1 persoon

 8. Lieve Marijke en Ruud,

  Heel confronterend zo je laatste blog te lezen. Wat hebben jullie gestreden en wat hebben jullie de laatste jaren veel positieve doch ook donkere tijden beleefd. Wat zijn jullie een nazettend sterk en positief stel. Marijke en Ruud sterkte in deze dagen en wij leven met jullie mee 😘❤️❤️
  De harde kern zal nooit meer dezelfde zijn ………

  Jacqueline en Peter Tuerlings

  Like

 9. Lieve Marijke, we volgen elkaars blog maar we hebben elkaar nooit ontmoet. Jouw traject is heel anders dan het mijne, maar ik heb veel geleerd van de spirit die steeds uit je verhalen sprak. Chapeau voor jou en Ruud, toch maar die hele weg afgelegd samen! Ik hoop dat deze laatste fase nog mooie momenten voor je in petto heeft en weinig pijn… heel veel sterkte!

  Geliked door 1 persoon

 10. Lieve Marijke en Ruud. Ik ken jullie niet maar volg jullie al jaren. Ook wij waren caravanners en zo kwam ik op jullie blog 5 jaar geleden. In Ruud herkende ik mijzelf; altijd foto’s maken van wat we aten, gauw uit de auto voor een mooie foto.
  Vanaf die tijd altijd jullie blog gelezen en in diepe bewondering moeten toezien hoe twee zielsveel van elkaar houdende mensen afscheid van elkaar moeten nemen. Heel triest.
  Heel veel sterkte deze aankomende dagen.
  Liefs,
  Wil van Delft

  Like

 11. Lieve Marijke, wij kennen elkaar via Ruud en hebben elkaar vorig jaar 1 keer ontmoet in de Daniël den Hoed. Ik volg jullie via de blogs, die ik met bewondering en respect lees. Wat n liefde, warmte, kracht en positiviteit gaat daar vanuit. CHAPEAU!!! Ik val even stil na t lezen van jouw laatste blog. Ik wens jou deze laatste dagen, uren zoveel warme, intense en liefdevolle momenten samen met jouw kanjer Ruud, kinderen en kleinkinderen. Liefs, Anneke

  Like

 12. Lieve Marijke,
  Wat een kracht om een laatste bericht op je blog te schrijven, ik hoop dat je zonder pijn en met veel warmte en liefde je laatste weken mag beleven. Dankjewel voor het delen van je levensverhaal, ik had je nog zoveel tijd toegewenst, maar helaas is het leven niet eerlijk….
  Liefs, Lyan

  Like

 13. Dankjewel Marijke voor al je mooie, recht uit het hart geschreven verhalen. Ik vind het heel fijn jou te volgen en ondanks de ernst van je situatie vind ik je zo ontzettend moedig, authentiek en uniek. Ik kan alleen maar hopen dat jouw laatste periode hier gepaard mag gaan met
  minder pijn en lijden. Heel veel sterkte, ook voor jouw geweldige man en gezin. X

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s