Er was eens…………..

Ja, zo lijkt het of het een sprookje is, maar dat was het zeker niet de afgelopen 6 jaar.

In vogelvlucht mijn verhaal:

  • in december 2007, bevolkingsonderzoek, niet goed
  • januari 2008 amputatie linker borst, daarna chemo FEC en Tamoxifen
  • in 2009 diepflapreconstructie, mooi gelukt
  • in 2011 voelde ik iets hards onderin de gereconstrueerde borst, maar volgens de chirurg was het niks. Maar ik ken mijn eigen lijf en ben terug gegaan naar de plastisch chirurg, die een kleine hersteloperatie moest uitvoeren en die tegelijkertijd het harde stuk verwijderd heeft. Wat volgens de chirurg niks was, bleek een tumor te zijn, waarna 30 bestralingen volgde.
  • na afloop van de bestralingen hield ik een kriebelhoestje (ach dat komt van de bestraling, dat slijt wel) , dat maar niet over ging, dus naar de longarts, CT scan gemaakt en daarop was zichtbaar dat er in de rechter long een tumor zat. Vervolgens is er een PET-scan gemaakt, een botscan, nog een CT scan, een bronchoscopie, nog een bronchoscopie, een schildklierpunctie en daarna nog één en nog één! Na 3 maanden de eindconclusie: mevrouw u heeft met een zekerheid van 99%, uitzaaiingen van de borstkanker. De tumor blijkt ruim 2 cm groot en ik ga aan de Taxol chemo, 6 kuren van telkens 3 weken met één week rust. Na 13 keer vond mijn lichaam het wel genoeg, ontstoken vinger- en teennagels en een beginnende polyneuropathie in mijn voeten. Ik gebruik nu letrazol.

Het is nu inmiddels bijna een jaar na de laatste chemo en de polyneuropathie is erger geworden en ik heb zeker mijn conditie nog niet terug, maar ik ben er nog en het leven moet geleefd worden!!!!!!💗

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s